Soiul produce mult dar fructele sunt de calitate inferioara. Fructele sunt foarte rezistente la transport si se pastreaza foarte bine fara pierderi.
Fata de expozitie nu are pretentii. Din cauza productiilor abundente, ramurile se apleaca foarte mult si poata sa apara fenomenul de alternanta de rodire.
POMUL
Pomul creste viguros si are putere mare de lastarire.
Coroana - larg-piramidala sau sferic-alungita, foarte regulata.
Ramurile de schelet - groase, lungi, formand cu axul unghiuri de 45-550.
Ramurile de rod - predomina tepusele si pintenii, mai rar nuielusele.
Mugurii vegetativi - mici, conici, de culoare rosiatica-cenusie, lipiti de lastar.
Mugurii floriferi - mici, ovoizi, de culoare rosoatica-cenusie, pubescenti.
Frunzele - ovate, putin ascutite, cu limbul carnos, plan, cu marginile serate, fata superioara aproape mata, iar cea inferioara albicioasa, acoperita cu peri foarte fini. Petiolul drept, gros, pubescent la baza, cu stipele eliptice, bine dezvoltate.
Florile - de marime supramijlocie sau mare, cu petalele ovate, de culoare roz pal.
FRUCTUL
Marimea - mijlocie, cu greutatea medie de 132 g sar se pot intalnii si fructe de 180 g.
Forma - regulata, sferica sau sferic-turtita
Culoarea - de fond verde sau verde-galbuie, pe partea expusa la soare poate sa apara o roseata.
Pedunculul - lung, subtire, pubescent, lignificat, cafeniu; iese din cavitatea pedunculara, fiind inserat putin oblic.
Cavitatea pedunculara - adanca, destul de ingusta, in forma de palnie, acoperita cu rugina sub care se poate observa culoarea verde.
Caliciul - mic, inchis, fara sa fie trans, format din sepale mici, ascutite, putin pubescente, cu varfurile rasfrante.
Cavitatea caliciala - in forma de castron, ingusta, putin adancita, cu peretii aproape abrupti si palisati la baza caliciului, iar marginile usor ondulate, in anumte cazuri fielita poate sa fie acoperita cu suber.
Pielita - groasa, elastica, aspra.
Cavitatea subcaliciala - conica sau tubulara, larga, foarte adanca.
Inima - de marime supramijlocie, rotunda-turtita, bine conturata.
Lojile - inchise, bine calusate.
Semintele - ovoide si cafenii.
Axul - mic, ingust si nu comunica cu lojile.
Pulpa - la recoltare alba-galbuie, tare, aspra, chiar astringenta, crocanta, lipsita de gust. La maturitatea de consumdevine galbuie, consistenta, suculenta, cu gust dulceag, mai acidulat fara aroma specifica.
Maturitatea de consum - din luna ianuarie pana in februarie.